Mattips Babyshower

Huvudrätt

Planera huvudrätten efter hur många gäster som ska delta under baby showern. Den mest effektiva och enkla lösningen på huvudrätt är dock att alltid servera snittar och/eller plockmat. Tänk på att fråga gästerna i god till innan showern om eventuella allergier för att undvika att någon ska bli besviken. En god värd erbjuder alltid olika alternativ.

För att showern ska se så lyxig och estetiskt tilltalande ut som möjligt kan man göra följande:
1. Placera ett långbord i rummet/lokalen så att alla gäster kan se det från entrén och sin sittplats.
2. Servera maten på olika sorters fat. Fat med fot är en utmärkt serveringsform som lyfter upp och skapar olika nivåer.
3. Gör mindre portioner! Maten behöver nödvändigtvis inte serveras i stora bitar eller portioner. Gästen vill gärna testa allt och därför är det roligare med små munsbitar. Tänk mini.
4. Dekorera på bordet!

Dessert

Många som organiserar en baby shower väljer att enbart servera dessert och det är helt beroende på smak, budget och tid. Ett dessertbord är bland det roligaste ni kan arrangera på en baby shower och därför kan det vara bra att ägna en större del av budgeten och tiden till det. Först och främst måste ni bestämma färg. Ska ni använda er av könsneutrala färger? Ska ni ha tema? Väljer ni färger efter vilket kön den blivande mamman väntar? Tänk på att även här ta reda på gästernas eventuella allergier.De flesta väljer färger efter vilket kön bebisen har och för att skapa en så smakfull baby shower som möjligt är det viktigt att inte ha för skrikiga färger och att inte överdriva. Pasteller och smakfulla dekorationstips är a och o.

Mattips baby shower

De desserter man oftast brukar se på ett dessertbord under en baby shower är:

    • Minicupcakes med frosting i olika pastellfärger med passande dekoration. Försök att inte ha för många ätbara bebisar.
    • Tårta! Här finns många alternativ och under åren har skräckexempel dykt upp. Tårtan bör vara smakfull och enligt den blivande mammans smak. Gillar hon grädde? Föredrar hon choklad? Tårtan brukar vara dekorerad i färgad marsipan och många väljer den typiska ”magtårtan” men det finns många alternativ på smakfulla tårtor. Var inte rädd för att ställa krav och önskemål på utseende!
    • Cake pops. Söta små klubbor i olika färger och smaker ser suveräna ut på dessertbordet. Dessa är ett måste!
    • Frukt. Alla älskar inte kakor och tårtor och därför är det bra att erbjuda alternativ. Vattenmelon, kiwi, bär och även smoothies i miniglas är perfekta utfyllnader på dessertbordet och de bjuder även in till härlig sommarfärg.

Dricka

Dricka baby shower

Eftersom att den blivande mamman inte får dricka brukar man försöka hålla showern så alkoholfri som möjligt men då det trots allt är en fest kan det vara passande att erbjuda både alkohol och alkoholfria alternativ.

För att skapa en så vacker miljö som möjligt vill vi tipsa om den stundande trenden där man serverar sina drinkar i glasbehållare med kran som finns att köpa på Granit, Lagerhaus och Clas Ohlsson för runt 250-350 kronor.

Ställ upp 2-3 glasbehållare på ett dekorativt bord och fyll behållarna med frukt och alkohol och/eller alkoholfria drinkar och du får en succé! Serveras i antingen vanliga glas, champagneglas eller i flaskor ”to go”.

Dricka baby shower