Drinktips barnkalas

Alla barn älskar festliga drycker och på ett barnkalas är det viktigt att servera olika alternativ beroende på vilken kost barnen har hemma. Man kan tycka att det kotym att äta och dricka vad värden erbjuder men för att vara en god värd är det bättre och enklare att erbjuda olika alternativ.

Tänk på att undvika drycker med alltför mycket socker, drycker som är mycket sura och drycker som innehåller starka färgämnen. Även små skador på ett barns permanent tänder kan leda till missfärgningar senare i livet.

Bål

Bålet är en god och återkommande trend som livar upp vilken tillställning som helst. Samla ihop de frukter eller bär som du anser passa och vara goda tillsammans med eventuellt fruktsoda och servera i en stor bålskål eller i glasburkar med kran.

Fruktbål

Gör så här:
1. Blanda 1,5 liter fruktosa, 5 dl juice, 2 paket med frysta bär à 500 gram styck (blandade eller vilka ni gillar), 3 dl koncentrerad jordgubbssaft och is.
2. Späd sedan med vatten efter behov och efter hur ”vattnig” den ska vara. Räcker till cirka 16-20 glas.

Lemonadbål

Gör så här:
1. Värm upp 250 gram hallon och mosa dem med socker och 0,5 dl vatten i en kastrull under omrörning, tills det att sockret har löst upp sig.
2. Ta av kastruller från plattan och pressa i tre citroner och 3 apelsiner.
3. Sila av fruktköttet och kärnorna så att du får ut så mycket hallonpuré som möjligt och låt det sedan svalna.
4. Servera blandningen med 4 dl vatten och mycket is och garnera bålet med några citronskivor och bär.

Fruktbål kalas

Spökbål

Gör så här:
1. Lägg ett paket små, gröna och kärnfria vindruvor i frysen några timmar innan bålen ska serveras.
2Bål kalas. Blanda saft, juice och fruktsoda efter önskemål och droppa försiktigt i önskad karamellfärg tills bålen uppnår den perfekt önskade nyansen.
3. Lägg i kolsyreis för att skapa en rykande känsla om bålen och servera direkt. Kolsyreis går att köpa i kilopris och är extremt kall (-78 grader) vilket kan orsaka brännskador vid direktkontakt mot huden. Om ni väljer att köpa kolsyreis så köper ni den strax innan kalaset och låter enbart vuxna hantera den med handskar. När ni placerat isen i bålen så smälter den och förvandlas till kolsyra och blir ofarlig för barnen att dricka.

Vatten

Vatten kan verka tråkigt men vissa barn gillar enbart vatten. Servera vattnet med bär eller frukt av säsongen och piffa till vattnet med mycket is och en knippe mynta.

Drinktips barnkalas